Bag om opdrættet

Jeg hedder Benedikte, og er personen bag Von Fancy Opdræt. Jeg er en kvinde fra 1987, der til daglig arbejder som marketingkoordinator.

Jeg har altid elsket dyr, og har boet på en gård hele mit liv (indtil jeg flyttede hjemmefra), og har derfor altid været omgivet af dyr. Jeg kan slet ikke forestille mig at leve uden dem! Da min søster (Von Sortfod) i sin tid fik et marsvin, ville jeg også gerne have et. Da fik jeg mit første marsvin.
I foråret 2004 besluttede jeg mig for at få et opdrætternavn, hvilket kom til at hedde “Von Fancy” som efternavn, og blev godkendt d. 1/6-04.

Jeg går meget op i at mine dyr skal have det godt. De skal have plads, god mad og masser af kærlighed. Mine dyr er meget tillidsfulde og vænnes til håndtering allerede fra de er små, for at sikre de bliver skønne velsocialiserede kæledyr.
Jeg er meget seriøs omkring mit opdræt, og bruger meget af min fritid på at lære mere omkring dyrene, deres adfærd, genetik mm. og deltager også dagligt i debatter på diverse fora og facebook omkring marsvin. Derfor er du også altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller ønsker hjælp til noget.

Hvornår/hvorfor startede jeg dette opdræt?

Marsvin er nogle dejlige dyr, hvilket også var derfor jeg faldt for dem! Jeg har skiftet racer et par gange siden starten. Jeg startede med at opdrætte de langhårede racer, men efter Skinnyerne kom til og fuldstændig smeltede mit hjerte sammenholdt med mit svigtende held med at få de langhårede på dommerbordet til udstillinger og at min hverdag blev mere travl, svandt både tiden og lysten til de langhårede.
Hovedinteressen i opdrættet er skiftet et par gange. Jeg gik fra langhårede til skinnyer. Efter en årrække at have arbejdet på disse skønne dyr, fik jeg en større passion for chokolade tans og valgte at drosle ned for mit opdræt af skinny til fordel for disse.
Jeg skiftede i 2016 de chokolade tans ud, eller skar først og fremmest kraftigt ned i dem. Der begyndte i det små at komme nogle skiffergrå hjem, men efter et fuldtidsarbejde meldte sig på banen, blev tiden og lysten til mange marsvin mindre. De skiffergrå blev derfor udfaset til fordel for færre dyr. Sideløbende er der de skønne skinnyer samt lidt hvirvelkæledyr.

Min første Skinny – FlipFlap.

Jeg vil, som alle andre opdrættere, fokusere på at fremavle sunde og raske dyr. Ved Skiffergrå drejer det sig primært om at forbedre farven, ud over som altid selvfølgelig godt helbred og temperament.

Disse kriterier er ikke nogen der lykkes i alle parringer, men som man siger, ting tager tid. Jeg er kommet godt i gang med nogle gode avlsdyr og efterhånden som tiden skrider frem, får jeg flere og flere erfaringer som jeg kan bruge i min videre avl.
Alt imens jeg avler efter disse kvaliteter, vil jeg stadig bevare mine marsvin som mine kæledyr. Mine marsvin bliver aldrig “bare” avlsdyr for mig, det betyder de alt for meget til.

Mål har jeg mange af. Har man ingen mål, har man intet at se frem til. Efterhånden skrider opdrættet fremaf med certer, hjemmeavlede champs og BIS-placeringer, men mine mål, vil selvfølgelig stadig være, at få vist nogle flere a-dyr på dommerbordet der matcher den kvalitet jeg gerne vil have, og med tiden opnå flere certer – BIG/BIS – champtitler…